OK
Wij gebruiken Cookies om uw bezoek aan onze website efficienter te maken. Wij nemen aan dat u hiermee akkoord gaat.

Tips voor de aanschaf van een fiets

Inleiding

Sportieve fietsen hebben de fietswereld de laatste jaren sterk veranderd en vele jeugdfietsen met kort frame, laag zadelhoogte en zeer 'cool design' gekenmerkt. Vele van deze jeugdfietsen zijn echter vaak nog schaalmodellen van grote modellen voor volwassenen en zijn normaal niet geschikt voor de anatomie van een kind. De lichaamproporties van kinderen, maar ook van groeiende jongeren verschillen aanzienlijk van die van een volwassene. Een 'verkleinde' fiets voor volwassenen is daarom nog lang geen optimale kinderfiets, die de kinderen goed kunnen beheersen.

PUKY® slaat een andere weg in

PUKY® fietsen hebben een goed doordachte geometrie van het frame in een modern jasje, dat zich evenaart aan de trends van de volwassenen, maar wel optimaal voldoet aan de specifieke anatomie van het kind. Verder bezitten PUKY® fietsen voor jongeren een maximaal verstelbereik voor zadel en stuur, wat een lange gebruiksduur verzekert, maar toch de ergonomie van het kind in acht neemt, alsook een optimale bediening en beheersing van de fiets garandeert. De omvangrijke veiligheidsuitrusting werd zo gerealiseerd dat ze door kinderen wordt geaccepteerd en zeer goed te hanteren is.

Versnellingen

Hoe veiliger en ervarener kinderen met hun fietsen omgaan, hoe beter dat ze ook de versnellingen op hun fiets kunnen beheersen. Een soepele naafversnelling met 3 of 7 versnellingen is voor hen het gemakkelijkste om te leren. Iets moeilijker om te bedienen is de zogenaamde kettingversnelling met 21- of nog meer versnellingen. De aard van de versnelling is alleszins eerder voor kinderen aan te bevelen, die ook de nodige kracht kunnen opbrengen om deze iets moeilijker te bedienen versnellingen zonder problemen te gebruiken.


Debug löschen