OK
Wij gebruiken Cookies om uw bezoek aan onze website efficienter te maken. Wij nemen aan dat u hiermee akkoord gaat.

Onze tips voor de aanschaf van een loopfiets

Grundlagen

Das Laufrad ist (neben dem Roller) das erste „Einspurfahrzeug“ im Leben eines Kindes. Es schult hervorragend das Gleichgewicht und die Koordination und führt Kinder sehr einfach an das Fahrradfahren heran, ohne sie zu überfordern. Die besten Voraussetzungen für einen optimalen Laufrad-Start sind:

Basis criteria

De loopfiets is (naast de step) het eerste 'eenbandig voertuig' in het leven van een kind. Hij traint uitstekend het evenwicht en de coördinatie en ontwikkelt zeer eenvoudig het fietsen bij kinderen zonder teveel van hen te eisen. De beste voorwaarden voor een optimale loopfiets-start zijn:
 
1. 'PUKY®' adviseert de instap in het loopfietsen voor kinderen vanaf ongeveer 2,5 jaar.

2. Het frame van de loopfiets moet idealiter een lage instap hebben zodat kinderen veilig op en af kunnen stappen. Zo fietsen ze steeds met een veilig gevoel.

3. Aangezien kinderen zeer snel groeien, moet een loopfiets niet alleen over een in de hoogte verstelbaar zadel beschikken, maar ook de stuurhoogte moet verstelbaar zijn. Als uitsluitend het zadel in de hoogte kan worden versteld, verslechtert de geometrie van het voertuig enorm en dus ook de basisvoorwaarden voor het lerende kind.

4. Een speciaal loopfietszadel is ergonomisch gevormd, geeft het kind een veilige grip en ondersteunt zo perfect de loopbewegingen van het kind. Anders dan bij een fiets schuift het kind de loopfiets via de contactpunten (zadel en stuur) voorwaarts.

5. Veiligheidsgrepen aan het stuur en een dikke stuurbekleding beschermen tegen verwondingen.

6. Hoogwaardige wielen zorgen voor een gezond comfort en een soepele loop.

7. PUKY® loopfietsen bezitten een respectabele tweedehandswaarde, die perfect in de volgende fiets (bijv. speelfiets) kan worden geïnvesteerd.

Loopfiets met of zonder rem?

Kinderen, die pas starten met loopfietsen, zijn meestal nog niet in staat om een handrem te gebruiken of deze te coördineren. Aan de ene kant kunnen ze met hun kleine handen vaak niet voldoende kracht uitoefenen om de handrem te bedienen, - aan de andere kant kunnen ze nog geen meervoudige handelingen tegelijk uitvoeren (rondkijken, evenwicht houden, sturen en dan ook nog remmen).

Ouders mogen er niet misleidend vanuit gaan dat het kind de fiets door te remmen zelfstandig en gecontroleerd tot stilstand kan brengen (bij een afhellend vlak, enz. is dit zeer gevaarlijk). De praktijk wijst uit dat loopfietsen ook kinderen nog veel plezier schenkt als ze evt. al een fiets kunnen beheersen. Daarom is het zinvol om enkele loopfietsen met een zeer kindvriendelijk remsysteem uit te rusten.

Loopfiets met stuurbegrenzing?

Bij een loopfiets met stuurbegrenzing is het gevaar aanwezig dat bij een val het stuur niet plat valt en dus automatisch naar boven is gericht en niet meer kan omdraaien als een kind erop valt. De val met het bovenlichaam, buik of kruis op dit stuuruiteinde kan in extreme gevallen leiden tot ernstige verwondingen. Voor de veiligheid van uw kind en alle andere kleine testpiloten moet dus worden afgezien van een stuurbegrenzing.

Instellingen/loopfietsstuur

Het stuur van een loopfiets moet zo ingesteld zijn dat het kind recht zit en het stuur gemakkelijk kan vastnemen. De armen mogen niet volledig gestrekt zijn, maar moeten lichtjes gebogen zijn. Enkel zo heeft het kind een optimaal overzicht en kan bij mogelijke gevaren vroegtijdig reageren. Als het stuur te laag is ingesteld, wordt de blik te sterk op de bodem gericht. Het kind moet zijn hoofd eerst optillen om zicht te oriënteren en verliest zo waardevolle reactietijd in gevaarlijke situaties.

Instellingen/zadel loopfiets

Het zadel van de loopfiets moet zo zijn ingesteld dat het kind de bodem met zijn voeten veilig kan bereiken, als het zit. De benen moeten zelfs tijdens het fietsen een beetje gebogen zijn zodat het kind zich krachtig kan afstoten op de bodem.


Debug löschen